Social Media presentatie HCC dagen

By Tom Zoethout | Social Media

De social media presentatie die ik mocht geven tijdens de HCC dagen was een groot succes! Veel waardevolle content voor de bezoekers, maar het was ook een mooie show case voor Strato, de hoofdsponsor van de HCC dagen. Zij willen met name in Nederland voet aan de grond krijgen bij het MKB.

De aanpak zou kunnen worden door waardevolle workshops te geven, in contact te komen met het MKB. Ik zou een van de trainers kunnen zijn.
Geniet nu gewoon van de gratis content die ik voor je heb!

Het is een presentatie van 45 minuten, hieronder een korte intro. Onder de onderwerpen van de social media presentatie zie je de hele presentatie.

Hieronder staan de onderwerpen van de social media presentatie en een korte toelichting. Verder zie je na hoeveel minuten dat onderwerp start. Dus je kunt direct de pointer daar neerzetten en de video daar starten, of als je naderhand weer even terug wilt kijken, dat je weet waar dat onderwerp begint!

De volgende onderwerpen komen in de social media presentatie aan de orde:

 1. Web 2.0: Wat zijn web 2.0 sites en wat is de toegevoegde waarde ervan. (Start bij 00:45)
 2. Persona’s: wil je succesvol zijn op het internet, dan zul je je moeten verplaatsen in je (ideale) klant! Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je potentiële klant zich niet aangesproken voelt door jouw informatie. Dan groeit het vertrouwen in jouw of je bedrijf ook niet en is de kans klein dat hij/zij overgaat tot jouw gewenste actie. (Start bij 11:11)
 3. Case: You’re Fired! Stel je voor je wordt ontslagen, dan kun je je voorstellen dat je een advocaat in de arm moet nemen, om eruit te halen waar je recht op hebt, nietwaar? Er komen in deze case de belangrijkste social media site voorbij: BLIJFT. Dat is een acroniem voor BlogLinkedInYouTubeFacebook en Twitter. (Start bij 16:45)
  – Google (Start vanaf 16:45)
  – Page Rank (Start bij 19:20)
  – Expert en social media en de kracht van LinkedIn (Start vanaf 20:46)
  – Slide share (Start bij 28:56)
  – YouTube en Tubemogul (Start bij 30:04)
  – Facebook (Start bij 32:28)
  – Twitter en Hootsuite (34:05)
 4. De bedreigingen en kansen van social media. Daar heb ik nog eens de case van ‘United Breaks Guitars’ aan de orde gesteld. (Start bij 36:49)

De social media presentatie video


Als je nog aanvullende ideëen of opmerkingen hebt, laat het weten in onderstaand reactieformulier!
Veel Succes!

Tom Zoethout
Internet Marketing Specialist

About the Author

Ik help bedrijven succesvol worden op het internet. Sinds 2005 ben ik Internet Marketing Specialist en help bedrijven met hun internet doelstellingen opstellen en realiseren, bouwen van websites, gevonden worden, advertentie campagnes etc. Kleine ondernemingen, maar ook bedrijven als Tele2, Darboven, Saan, Spliethoff-Sevenstar, Iddink, Thebe, Astra Zeneca, Cordstrap en dergelijke mocht ik helpen succesvoller internet in te zetten voor hun business. Al deze kennis ontsluit ik voor ZZP-ers, webmasters, internet marketeers en anderen om ook succesvoller te worden. Ik heb ook diverse workshops en online trainingen ontwikkeld, waar ik duidelijk en in simpele stappen je kan helpen op uiteenlopende onderwerpen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: