Social Media bij BIZZP

By Tom Zoethout | Social Media

Social Media helpt jou!

Social media platformen zijn eigen een uitkomst voor kleine ondernemingen en ZZP-ers! Het is voor deze doelgroep vaak lastig op het internet te concurreren tegen de grote jongens.

Zij hebben grote sites, veel inkomende links, adverteren in Google en ga zo maar door. Met je website zul je dus niet snel hoog in Google kunnen komen. Maar social media sites bieden kansen!

hoog_in_google_belangrijk

Hierboven zie je waar Google belang aan hecht, om te bepalen of je pagina op zoektermen wordt geplaatst. Of het exact 1/3-1/3-1/3 is betwijfel ik, maar dit is wel waar het om gaat:

  • Een goed geoptimaliseerde website die technisch goed in elkaar zit, waar relevante content op wordt aangeboden.
  • Inkomende links naar de site en naar de specifieke webpagina’s.
  • Activiteiten: interactiviteit of het bijplaatsen van content.

Social media sites voldoen aan deze criteria. Artikelsites dus ook. Dus als je een goed geoptimaliseerd artikel maakt, dan kan dat artikel een goede rank krijgen! Heb je een website? dan kun je vervolgens een link maken naar je website. Soms al in het artikel, soms alleen in je account.

Social media: stop niet!

Overigens zal je artikel ook gaan verschijnen op andere plaatsen, waardoor je nog meer inkomende links gaat krijgen.
Blijf je focussen op een paar zoektermen en houd vol! Dan ga je gevonden worden en kunnen er contacten uit naar voren komen en/of bezoekers naar je website. Je gaat gezien worden als specialist. De aanhouder wint en actie wordt beloont!

Social media kan hier enorm bij helpen!

Mijn social media presentatie kun je hieronder bekijken:
Klik hier naar Slideshare.

Heb je zelf al goede ervaringen met social media, ik hoor ze graag! Laat hieronder een reactie achter!

Veel succes,

Tom Zoethout
Internet Marketing Specialist

About the Author

Ik help bedrijven succesvol worden op het internet. Sinds 2005 ben ik Internet Marketing Specialist en help bedrijven met hun internet doelstellingen opstellen en realiseren, bouwen van websites, gevonden worden, advertentie campagnes etc. Kleine ondernemingen, maar ook bedrijven als Tele2, Darboven, Saan, Spliethoff-Sevenstar, Iddink, Thebe, Astra Zeneca, Cordstrap en dergelijke mocht ik helpen succesvoller internet in te zetten voor hun business. Al deze kennis ontsluit ik voor ZZP-ers, webmasters, internet marketeers en anderen om ook succesvoller te worden. Ik heb ook diverse workshops en online trainingen ontwikkeld, waar ik duidelijk en in simpele stappen je kan helpen op uiteenlopende onderwerpen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: