LinkedIn Nederland

By Tom Zoethout | Social Media

LinkedIn in Nederland als eerste populair

Linkedin is in Nederland al jaren populair in de zakelijke wereld. Ik had mijn eerste account ik denk ergens in 2002 al. Toen heb ik verder niet zo veel mee gedaan.

Jaren later, toen ik als internet marketeer aan de slag ging, heb ik weer een account gemaakt. helemaal vergeten dat ik er al een had!
Gelukkig lukt het me die accounts te koppelen en de connecties ‘over te hevelen’…

LinkedIn werd in Nederland als eerste heel populair. Jarenlang voerden we de lijst van gebruikersaccounts in LinkedIn aan.
In Nederlands zijn ongeveer 2,7 miljoen accounts actief en is de gemiddelde leeftijd van de gebruikers 41 jaar.

Ik heb twee hele goede tips voor je…

Zoeken in LinkedIn in Nederland populair

Er wordt veel gebruik gemaakt van de zoekfunctie van LinkedIn! Als je er zelf nog geen geen gebruik van hebt gemaakt, moet je dat nu maar eens even doen, zodat je begrijpt waarom je Professional Headline in je profiel zo belangrijk is! Stel ik ben op zoek naar een SAP consultant en gebruik dat als zoeksleutel in LinkedIn, dan krijg ik de volgende eerste resultaten:

linkedin-in-nederlandAls eerste valt op dat niemand in mijn directe netwerk Sap consultant is. Nu ken ik er één die dat wel degelijk is, maar is niet door LinkedIn gevonden.
Op de 2de en derde laag in mijn netwerk zijn er wel een aantal.

Als ik een Sap consultant wil inhuren, moet dat niet iemand zijn die een vaste baan heeft bij een bedrijf. Zoals je ziet zijn alle resultaten werkzaam bij een bedrijf en zoals het er staat, ga ik ervan uit dat ze in loondienst zijn.

Dan is er één, die heeft alleen ‘at CSM’ staan…

Kortom, wat ik wil aangeven is dat je professional headline in LinkedIn bijzonder belangrijk is, net zo belangrijk eigenlijk als de meta description van een webpagina, die je ziet staan bij de zoekresultaten in Google!

De zoekfunctie in LinkedIn is eigenlijk nog veel belangrijker! Iemand is op zoek naar iemand met bepaalde kennis en je ziet of je iemand in je netwerk hebt of een contact van je zo’n specialist kent!

Omdat LinkedIn in Nederland relatief veel zakelijke accounts heeft, is het relevant om te zoeken in LinkedIn.
Daarom maken ook HR-bureau’s en headhunters dankbaar en succesvol gebruik van LinkedIn.

Veel LinkedIn contacten in Nederland

Veel LinkedIn contacten zijn bijzonder nuttig! Ik heb alleen contacten die ik ook ken. Niet allemaal individueel, want er zijn ook mensen bij die bijvoorbeeld in een workshop zijn geweest, maar waar ik persoonlijk geen relatie mee heb. Ik heb zo’n 700 contacten. Via deze contacten kan ik in contact komen met bijna 176.000 mensen, die hun directe contacten zijn. Als zij een goede professionele headline hebben, zodat ze het zoekwoord waar mensen hulp bij nodig hebben in de headline hebben staan, kan dit leiden tot nieuwe contacten en mogelijk business!

linkedin-in-nederland2

Heb jij ook nog goede ideeën hoe je je LinkedIn Account kunt optimaliseren, laat het hieronder in een reactie weten! Echt goede tips beloon ik met een gratis exemplaar van mij e-book ‘Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper’!

Veel succes!

Tom Zoethout
Internet Marketing Specialist

About the Author

Ik help bedrijven succesvol worden op het internet. Sinds 2005 ben ik Internet Marketing Specialist en help bedrijven met hun internet doelstellingen opstellen en realiseren, bouwen van websites, gevonden worden, advertentie campagnes etc. Kleine ondernemingen, maar ook bedrijven als Tele2, Darboven, Saan, Spliethoff-Sevenstar, Iddink, Thebe, Astra Zeneca, Cordstrap en dergelijke mocht ik helpen succesvoller internet in te zetten voor hun business. Al deze kennis ontsluit ik voor ZZP-ers, webmasters, internet marketeers en anderen om ook succesvoller te worden. Ik heb ook diverse workshops en online trainingen ontwikkeld, waar ik duidelijk en in simpele stappen je kan helpen op uiteenlopende onderwerpen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: