Linkbuilding wat moet ik ermee

By Tom Zoethout | Linkbuilding

Linkbuilding, is dat echt nodig?

linkbuildingWil je gevonden worden in de zoekmachines dan is het volgende belangrijk: je moet op een technisch goede website content hebben, die goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines.

Dat houdt in dat je voor relevante zoekwoorden je teksten hebt geoptimaliseerd.

Maar kom je zo ook op de eerste pagina in Google?

Als de concurrentie niet groot is, wat inhoudt dat die pagina’s niet geoptimaliseerd zijn  of de pagina’s weinig (krachtige) inkomende links hebben, kan het lukken.
Maar als er concurrentie is, die ook optimaliseert heb je linkbuilding nodig!

Linkbuilding: hoe zit dat nu?

Linkbuilding is vrij vertaald ‘Links bouwen’. Wat ermee bedoelt wordt is dat je links van andere websites naar jouw website gaat maken of laat maken. Bijvoorbeeld, als je een video plaatst in YouTube, kun je in de beschrijving een link naar je website maken.

Heb je veel inkomende links, dan neemt de populariteit van je website toe. Dat wordt door Google uitgedrukt in Page Rank.
Iedere pagina op je website heeft Page Rank (van 0 tot 10, waarbij 10 het hoogste is).
Als je de Google Toolbar installeert of SEO Quake for FireFox, kun je direct zien wat de Page Rank van een pagina is. Heeft een pagina Page Rank en die van jouw niet, dan moet je aan linkbuilding doen om die pagina te kunnen verslaan in Google, dus dat jouw pagina boven die pagina staat in Google.

In onderstaande video van 2 minuut 46 vertel ik op basis waarvan Google websites indexeert en het belang van linkbuilding daarin.

Linkbuilding: hoeveel links heb je eigenlijk nodig?

Het is redelijk nauwkeurig bekend hoeveel links je voor welke Page Rank nodig hebt. Page Rank (PR) begint bij 0 en maximaal is het 10.
Ik heb een overzicht voor je met de opbouw van het aantal links en welke Page Rank daarbij hoort. Het is echt een bijzonder overzicht, wat ik oprecht geïnteresseerden graag toestuur! Vul even je gegevens in en je krijgt het direct in handen. Bijzonder handig overzicht!

Maar hoeveel links heb je nu eigenlijk nodig?

Als je linkbuilding bestaat uit alleen maar links van pagina’s  met PR 0, dan heb je er veel nodig. Lukt het je om links van pagina’s van een hogere PR te krijgen, dan scheelt dat aanzienlijk! Bijvoorbeeld één PR 2 link is gelijk aan 101 PR 1 links. Hoe dat precies zit, zie in in het overzicht dat je krijgt als je even je e-mailadres invult hierboven.

Linkbuilding: Wat is verder nog belangrijk?

Links die je hebt van pagina’s die gaan over je onderwerp zijn beter dan van een algemene pagina. De alinea van waar je de tekst hebt, die moet in ieder geval over je zoekterm gaan. Dan moet de link een goede anchortext hebben. dat houdt in dat de link de zoekterm is. Bijvoorbeeld, dit artikel, dit gaat over LINKBUILDING. Dus links van andere pagina’s, daar moet de linkende tekst ‘Linkbuilding‘ heten.

Heb je ondersteuning bij je linkbuilding nodig, neem dan contact op, ik help je graag!

Heb je al ervaring met linkbuilding, laat het hieronder even weten. Ik ben erg geïnteresseerd!

Veel succes

Tom Zoethout
Internet Marketing Specialist

About the Author

Ik help bedrijven succesvol worden op het internet. Sinds 2005 ben ik Internet Marketing Specialist en help bedrijven met hun internet doelstellingen opstellen en realiseren, bouwen van websites, gevonden worden, advertentie campagnes etc. Kleine ondernemingen, maar ook bedrijven als Tele2, Darboven, Saan, Spliethoff-Sevenstar, Iddink, Thebe, Astra Zeneca, Cordstrap en dergelijke mocht ik helpen succesvoller internet in te zetten voor hun business. Al deze kennis ontsluit ik voor ZZP-ers, webmasters, internet marketeers en anderen om ook succesvoller te worden. Ik heb ook diverse workshops en online trainingen ontwikkeld, waar ik duidelijk en in simpele stappen je kan helpen op uiteenlopende onderwerpen.

Leave a Comment:

Leave a Comment: